Perusohje leivoksille, soveltuu muffineista mokkaruutuihin
Aineet:
1dl sokeria (mokkaruutuihin voi käyttää fariinisokeria)
1 1/2 dl riisimaitoa tai vettä (tai 1dl vettä ja 1/2 dl kirsikkalientä)
3dl semper fin-mix jauhoja tai muita luontaisesti gluteenittomia jauhoja
1tl soodaa
(2tl leivontakaakaota tai carob jauhetta, joka antaa suklaisen värin)
1/2 juoksevaa sunnuntaita (tai oljyä)
(1dl paloiteltuja säilykekirsikoita ja rusinoita)
Mittaa neste ja sokeri kulhoon. Lisää kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi margariini (sekä jauhoissa pyöritellyt kirsikat). Kaada taikina Tupperwaren silikonivuokaan tai kaksinkertainen annos leivinpaperilla vuorattuun puolikkaaseen uunipeltiin. Paista 175asteessa noin 15-20 min, anna jäähtyä.
Kuorrutus mokkapaloille:
50g margariinia
4dl tomusokeria
1rkl carob jauhetta tai leivontakaakaota
2rkl vahvaa kahvia (tai vettä)
Sulata rasva ja lisää loput aineet hiukan jähtyneeseen rasvaan. Kuorruta jäähtynyt leivospohja ohuelti. Leikkaa pieniä leivoksia.
Kuorrutus riittää puolikkaalle uunipellilliselle.