Perusohje leivoksille, soveltuu muffineista mokkaruutuihin

gallerypic.php?id=14379

Aineet:

1dl sokeria (mokkaruutuihin voi käyttää fariinisokeria)

1 1/2 dl riisimaitoa tai vettä (tai 1dl vettä ja 1/2 dl kirsikkalientä)

3dl semper fin-mix jauhoja tai muita luontaisesti gluteenittomia jauhoja

1tl soodaa

(2tl leivontakaakaota tai carob jauhetta, joka antaa suklaisen värin)

1/2 juoksevaa sunnuntaita (tai oljyä)

(1dl paloiteltuja säilykekirsikoita ja rusinoita)

Mittaa neste ja sokeri kulhoon. Lisää kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi margariini (sekä jauhoissa pyöritellyt kirsikat). Kaada taikina Tupperwaren silikonivuokaan tai kaksinkertainen annos leivinpaperilla vuorattuun puolikkaaseen uunipeltiin. Paista 175asteessa noin 15-20 min, anna jäähtyä.

gallerypic.php?id=14380

gallerypic.php?id=14377

Kuorrutus mokkapaloille:

50g margariinia

4dl tomusokeria

1rkl carob jauhetta tai leivontakaakaota

2rkl vahvaa kahvia (tai vettä)

Sulata rasva ja lisää loput aineet hiukan jähtyneeseen rasvaan. Kuorruta jäähtynyt leivospohja ohuelti. Leikkaa pieniä leivoksia.

Kuorrutus riittää puolikkaalle uunipellilliselle.